Forrest Yoga – Aktiva fötter

Aktiva fötter är en av basrörelserna i Forrest Yoga. Vi har aktiverade fötter i nästan varje position, förutom i avslappningen. Aktiva fötter skapar en stark grund, ger support till fötterna, knäna, höfterna och ryggen. De stimulerar hela ditt nervsystem och hjälper dig att vara närvarande.

Aktiva fötter – tillsammans med djupa andetag – är mina två ”go-to” när jag behöver grunda mig, lugna mig, bli närvarande, samla ihop mig eller inför ett viktigt samtal. När jag sitter och jobbar, som nu, har jag aktiva fötter (när jag kommer ihåg) och det gör att jag har mer kontakt med hela mig och inte bara ”är i huvudet”.

Gör såhär
Det finns några olika sätt att aktivera fötterna a la Forrest, till exempel:

  • Tryck ner häl och trampdyna i golvet samtidigt som du lyfter och spretar med tårna. Riktigt känn kontakten mot underlaget under foten. Används i de stående positionerna. 
  • Sträck ut genom hälen medans du flexar bak tårna. Används främst när du har foten/fötterna i luften.
  • Börja på samma sätt som i punkten ovan – sträck sedan trampdynan förbi hälen.

Även om du inte gör yoga – varför inte prova att gå eller sitta med aktiva fötter idag och se hur det känns?

forrest yoga aktiva fötter