Massage i Karlstad

Massage i Karlstad

Välkommen till vår massage i Karlstad!

Sedan 2016 har Breathing & Stuff erbjudit massage i Karlstad för företag och privatpersoner. Vår massör Mattias utför massagebehandlingar inom Klassisk massage, Shiatsu och Akupressur. Du kan läsa mer om Mattias och hans massage på hans presentationssida.

​Klassisk massage är detsamma som Svensk massage och det här är den vanligaste massageformen. När du hör ordet massage och ser en inre bild av en massagebänk, vita handdukar och knådandet av en rygg så är det Klassisk massage du tänker på. Här kan du läsa mer om Klassisk massage, våra Klassiska behandlingar och priser.

Shiatsu är en japansk massage som behandlar och balanserar hela kroppen. Den utförs vanligtvis på en speciell shiatsumatta på golvet och klienten har kläder på sig. Shiatsu är en effektiv och härlig behandlingsform som blivit en favorit hos många som testat. Läs mer om Shiatsu och våra Shiatsubehandlingar här.

Akupressur är en uråldrig kinesisk behandlingsmetod. Genom att trycka med fingertopparna på speciella punkter påverkar man flödet av energi genom kroppen. För det mesta används väldigt lätt tryck och behandlingen blir väldigt avslappnande, medan vissa punkter ligger djupt under muskler och kräver mer tryck för att påverkas. Akupressur utförs på massagebänk. Läs mer om Akupressur!

Massage för företag

Vi erbjuder massage på jobbet i Karlstad med omnejd. Företagsmassage ger motiverade, produktiva och friska medarbetare. Läs mer här!

Massage i Karlstad

När du som privatperson vill komma på massage i Karlstad så bokar du in din behandling här, på vår bokningssida. Om du vill ha hjälp att boka in dig eller har frågor är du välkommen att ringa 0731422332 eller maila mattias@breathingandstuff.se
Våra massagerum finns hos Livskraft på Karolinen, Våxnäsgatan 10 och på Livskraft Universitetet, Universitetsgatan 2.

Fördelar med massage

En väldigt stor andel av alla kroniska hälsoproblem har en koppling till stress. Stress orsakar så vitt vi vet inga sjukdomar men i väldigt många situationer gör stressresponsen problemen värre.
Massage lindrar stress bland annat genom att stimulera utsöndring av må bra-hormoner och gör att nervsystemet skiftar från sympatisk (“fight or flight”) till parasympatisk aktivitet.
Detta gör att massage kan ge:

 • Minskad ångest och depression
 • Förbättrad sömn
 • Mer energi
 • Förbättrad koncentration
 • Minskad utmattning

Det som man främst tänker på när det gäller massagens fördelar är såklart effekterna på muskler och bindväv. Många smärttillstånd kommer ifrån muskler som varit spända en längre tid för att skydda en skada lokalt eller någon annanstans i kroppen eller för att kompensera för ett felaktigt rörelsemönster. När muskler och bindväv varit spända en längre tid så försämras flödet av blod och lymfvätska med mera och cellernas ämnesomsättning störs vilket leder till att området blir inflammerat, irriterat och smärtsamt.
Massage hjälper till att mjuka upp myofascian och återställa vätskeflödet genom området så att läkning kan påbörjas. Samtidigt behöver man se över balansen av spänning i resten av kroppen för att se till att inte någon annan kroppsdel som är i obalans gör att problemen kommer tillbaks. Massage kan specifikt:

 • Minska smärta i ländrygg och nacke/axlar
 • Minska beroendet av medicin
 • Förbättra immunförsvaret genom att öka lymfcirkulationen
 • Förbereda kroppen för träning och hjälpa till med återhämtning
 • Öka rörlighet
 • Mjuka upp skadade, trötta och överanvända muskler
 • Minska huvudvärk och migrän