Massageformer

Shiatsu

Shiatsu är en japansk massage med rötter i den traditionella kinesiska medicinen. Massagen utförs normalt på en matta på golvet och man är fullt påklädd. På japanska betyder Shiatsu “fingertryck” men kompressioner utförs också med handflator, armbågar, knän och fötter, och man använder även en del andra tekniker som skakningar, vibrationer, friktioner och stretchar för att återställa balans i kroppen och upprätthålla god hälsa. Shiatsu är otroligt välgörande, avslappnande och balanserande. Vi har spelat in en liten film som visar vad Shiatsu är, den hittar du här.

Akupressur

Akupressur är en uråldrig kinesisk behandlingsmetod. Genom att trycka med fingertopparna på speciella punkter påverkar man flödet av energi genom kroppen. För det mesta används väldigt lätt tryck och behandlingen blir väldigt avslappnande, medan vissa punkter ligger djupt under muskler och kräver mer tryck för att påverkas. Akupressur utförs på massagebänk.

Klassisk massage

I den klassiska svenska massagen mjukar vi upp musklerna genom tekniker som till exempel strykningar och knådningar. Massagen påverkar nervsystemets balans att gå från det sympatiska systemet (“fight or flight”), där många av oss spenderar huvuddelen av vår vakna tid, mer till det parasympatiska systemet som prioriterar återhämtning, matsmältning och läkande. Den klassiska massagen är således mycket användbar vid stress men också för muskelspänningar och stelhet, för att förbättra blodomloppets funktion och inte minst för att slappna av och må bra. Behandlingen utförs på massagebänk och olja eller massagelotion används.

Bokning

Samtliga behandlingar ges av Mattias