Shiatsu

Vad är Shiatsu?

Shiatsu är en japansk massage med rötter i den traditionella kinesiska medicinen. Massagen utförs normalt på en matta på golvet och man är fullt påklädd. På japanska betyder Shiatsu “fingertryck” men kompressioner utförs också med handflator, armbågar, knän och fötter. Shiatsu är otroligt välgörande, avslappnande och balanserande. Vi har spelat in en liten film som visar vad Shiatsu är, den hittar du här.

Shiatsu på strand

Hur går en shiatsumassage till?

Som vi nämnde ovan så ligger man oftast på en shiatsumatta (i princip en tunn futonmadrass) på golvet, men man kan också sitta upp för kortare behandlingar eller ligga på en massagebänk om man har svårt att ta sig ner till eller upp ifrån golvet. Det ger ett lite mindre utbud av tekniker men vi kan absolut behandla hela kroppen ändå. När det gäller tekniker så använder vi förutom ovan nämnda kompressioner även gungningar, vibrationer, friktioner och stretchar för att återställa balans i kroppen.

Hur känns det efteråt?

Shiatsu är en helhetsbehandling som balanserar kroppen och efter en shiatsumassage har man ofta en allmän känsla av att vara i mer balans. Fysiskt kan det kännas som förbättrad hållning, en ökad kroppsnärvaro med starkare centrering och ett rörelsemönster med mer flyt. Mentalt kan det kännas som ett ökat lugn med en mer grundad närvaro och fokus.
Stelheter, spänningar och andra lokala problem i kroppen känns bättre efteråt. Det beror på att Shiatsu inte bara påverkar musklerna utan även fascian, kroppens bindväv. Tänk dig bindväven som ett sammanhängande nätverk. Det innebär att ett spänt, ihopdraget område påverkar hela kroppen. Kanske får du till och med ont i någon annan kroppsdel och då hjälper det ju föga att bara behandla den delen. Shiatsuteknikerna återställer fascian så att områden med spänningar i kroppen släpper och trycket fördelas ut över hela kroppen. På det sättet adresseras de bakomliggande orsakerna och Shiatsu har stor potential att ge varaktig förbättring.

Våra shiatsubehandlingar

Läs om våra olika shiatsubehandlingar nedan och boka in dig här.

Shiatsu Mini 30 minuter

En kortare behandling där du får prova på shiatsuteknikerna och deras välgörande effekt.
Utförs påklädd på shiatsumatta på golvet, eller på massagebänk vid behov.
495 kr.

Shiatsu ansikte och nacke 30 minuter

De speciella shiatsuteknikerna för ansiktet och nacken är otroligt välgörande och släpper effektivt på spänningar och stelheter. Den här behandlingen fokuserar under 30 minuter enbart på ansiktet, huvudet och nacken och du kommer känna dig helt annorlunda efteråt – friare och mer avspänd.
Utförs påklädd på shiatsumatta på golvet, eller på massagebänk vid behov.

495 kr.

Shiatsu Bas 60 min

En översiktlig helkroppsbehandling med olika shiatsutekniker som balanserar kroppen och är både avslappnande och energigivande.
Utförs påklädd på shiatsumatta på golvet, eller på massagebänk vid behov.

745 kr.

Shiatsu Premium 90 minuter

En ordentligt grundlig shiatsumassage av hela kroppen som ger dig det bästa av shiatsuns avslappnande, balanserande och energigivande effekter.
Utförs påklädd på shiatsumatta på golvet, eller på massagebänk vid behov.

995 kr.

Shiatsu Lyx 120 minuter

En underbart lång och lyxig behandling där hela kroppen grundligt masseras med de balanserande och avslappnande shiatsumetoderna. Här finns också tid att gå på djupet där det behövs och extra fokus kan läggas på dina specifika behov och önskemål.
Utförs påklädd på shiatsumatta på golvet.

1295 kr.