Om Breathing & Stuff

Breathing & Stuff är ett företag i Karlstad som erbjuder massage och yoga för privatpersoner och företag. Vi har också en webbshop med produkter inom yoga och wellness.

Vi har vanliga yogakurser samt yogakurser för gravida, nyblivna mammor och utmattade/utbrända samt PT-yoga. Yogan startar igen hösten 2019.

Våra massagebehandlingar är avslappnande och välgörande samtidigt som de också går på djupet och syftar till att åtgärda grundproblematiken. Förutom den vanliga klassiska massagen har vi behandlingar i Akupressur och Shiatsu. En lång Shiatsubehandling är särskilt effektiv för att balansera hela kroppen.

Breathing & Stuff ägs och drivs av Annica Holmberg och Mattias Holmberg. Annica är yogalärare och Mattias är massör. 2016 sålde de sin lägenhet i Göteborg, lämnade sina stressiga liv och åkte till Kalifornien i 3 månader. När de kom hem flyttade de till Karlstad och startade Breathing & Stuff. Sommaren 2018 blev de föräldrar till lilla Oscar och Annica är nu mammaledig med honom medans Mattias tar emot sina massagekunder på Karolinen och universitetet. Du kan läsa mer om Annica här och mer om Mattias här.

Annica och Mattias

Breathing and vad sa du? är en vanlig reaktion när vi berättar vad vi heter. Att det blev just Breathing & Stuff är mest en slump. Fast det passar också bra för i stort sett allt vi gör har med andningen att göra – direkt eller indirekt.

Uttrycket kommer från en yogaklass med amerikanske läraren David Regelin. Han instruerade noggrant vad vi skulle göra på varje inandning och utandning. Plötsligt kom han av sig något och hasplade ur sig “Forward fold… breathing and stuff on the way”. Efter det blev breathing and stuff något vi sa till varandra om vi till exempel var stressade, hade mycket att göra eller var nervösa för något. “Kom ihåg breathing and stuff”. Kom ihåg att ta det lugnt och andas typ.

Vi hade inte en tanke på att döpa vårt företag till Breathing & Stuff men när vi startade hösten 2016 skickade vi in mängder av namnförslag till Bolagsverket. Allt var redan upptaget eller skyddat på olika sätt. Till slut i ren desperation skickade vi in ett gäng riktigt konstiga förslag. Breathing & Stuff blev godkänt så det namnet blev det.

Såhär i efterhand är vi glada för det, även om det på vissa sätt hade varit smartare med ett enklare namn. Andningen går som en röd tråd genom det vi gör. I yogan gör vi rörelserna kopplade till andetaget och efter en tids praktiserande kommer du märka att din andning har blivit djupare och lugnare. Massagen frigör spänningar i hela kroppen och i diafragman vilket gör ditt andetag friare. Sedan har såklart både yogan och massagen massor av andra komponenter och fördelar också. Här kan du läsa mer om yogan och här mer om massagen.

Så varför denna vikt vid andetaget? Andas gör vi ju alla hela tiden utan att tänka på. Just det, vi gör det hela tiden. Ungefär 20000 gånger på ett dygn. Att du andas sköter tack och lov sig själv. Men hur du andas påverkas av hur du levt, hur du lever nu, hur du rör dig och faktiskt också av vad du tänker och känner. Till exempel så gör stress att din andning blir ytligare och snabbare vilket i sin tur gör dig mer stressad och så är den negativa spiralen igång. Ytlig andning är också en vanlig orsak till trötthet och även till spänningar och värk i axlar och nacke.

Det mesta av det vi gör och erbjuder dig hos Breathing & Stuff kommer få dig att andas bättre – ofta utan att du ens tänker på det. Och det kommer göra positiv skillnad för ditt liv och din hälsa.
Bara tänk dig vilken effekt det kunde bli om du skulle kunna förändra och förbättra något som du gör 20000 gånger per dygn och drygt 7 miljoner gånger per år.
Det bästa är att du kan det!
Välkommen till Breathing & Stuff!

“Breathe as if your life depended on it, because it does.”
Ana Forrest

Logotyp