Om Annica

Annicas stora passion är yoga. Hon håller klasser, kurser och workshops i Forrest Yoga, Gravidyoga, Mammayoga samt Yoga för utmattade och utbrända. Annica undervisar med stor intuition och använder verbala och visuella instruktioner såväl som individuella råd och assisteringar under sina klasser. Hon tar hänsyn till hela gruppen men även individerna. Hon inspirerar och instruerar deltagarna till ökad kontakt, energi, frihet och styrka – inifrån och ut.

Annica har erfarenhet från en lång sjukdomsperiod med svår utmattning och det var främst Forrest Yogan som fick henne att tillfriskna. Yogan hjälpte henne, bland mycket annat, att komma i kontakt med och skapa ett bättre förhållande till sig själv, sin kropp och sin omvärld. Annica älskar sin egen yogapraktisering och sina yogastudier och det är däri hon tar avstamp när hon vill sprida yogan vidare till både friska, skadade och sjuka personer.

Just nu är Annica föräldraledig och ägnar sig åt att ta hand om lille Oscar. Efter sin egen erfarenhet av gravid- och mammayoga som hjälpte henne genom en i stort sett krämpfri graviditet och en bra förlossning ser hon lite extra fram emot de kurserna när hon ska börja undervisa igen.


Utbildningar Yoga

Forrest Yoga Foundation Training med Cat Allen och Heidi Sormaz.
200h. 2016 i Texas.

Forrest Yoga Mentorship Program med Kiki Lovelace.
2017 i Berkeley-Kalifornien.

Yin Yogautbildning med Sofie Ringsten.
50h. 2016 i Stockholm

Restorative Yogautbildning med Judith Hanson Lasater.
30h. 2016 i San Fransisco.

Globalyoga grundutbildning med Camilla Oldberg.
100h. 2012 i Göteborg.

Yogamassage vid Axelsons.
2012 i Stockholm.

Övriga utbildningar

Pedagogisk examen från Karlstads Universitet 2009 samt kurser i Positiv psykologi, Folkhälsovetenskap, Dramapedagogik och Kreativt skrivande.

Mer om Annicas väg till Forrest Yogan

Annica växte upp på västkusten där hon ägnade sig åt idrott i allmänhet och orientering i synnerhet. Det var som 20-åring i Karlstad som hon gick på sin första yogaklass. Hon studerade då till lärare och provade yoga för att hantera sin stress, och för att hon var nyfiken. Yogan gav henne ett lugn och en närvaro. Hon fortsatte gå sporadiskt på klasser men det var efter att hon flyttat till Göteborg som hon av en slump gick in på en yogaklass med Milla Floryd hösten 2010 och det skulle förändra allt.

“Det var en rolig och energisk yoga som gjorde mig starkare, rörligare och smärtan jag hade i nacken och axlarna minskade. Men framförallt började jag landa i mig själv, i min egen kropp. Jag hittade något där i yogan som jag visste att jag aldrig mer ville vara utan.”

Två år senare gick Annica en yogautbildning och började hålla egna yogaklasser. Hon tyckte det var jätteroligt men ett helt liv med stress, prestationsångest och en destruktiv självbild gjorde tillslut att fasaden rämnade och hon blev svårt sjuk.

“Jag hade ignorerat alla signaler och kört mig själv i botten. Jag var helt slutkörd och totalt utmattad. Jag tvingades sluta med allting jag höll på med.”

Efter en lång rehabilitering utan att bli riktigt bra tog Annica och Mattias ett drastiskt beslut. Våren 2016 sålde de sin lägenhet i Göteborg och åkte till Kalifornien i 3 månader. I närheten av boendet fanns en yogastudio, med inriktning på Forrest Yoga. Annica hade redan under Globalyogautbildningen 4 år tidigare hört talas om Forrest Yogan:

“Något klickade i mig när jag hörde talas om Forrest Yoga. Jag grät när jag läste Fierce Medicine som är Ana Forrest självbiografi. Det kändes som den var skriven för mig och jag visste att det fanns läkning där och att Forrest var för mig.”

Annica hade skyhöga förväntningar inför sin första Forrest Yogaklass men de överträffades.

“Det var som att komma hem. Några veckor med dagliga Forrestklasser gjorde mer för mig än vad 3 år med rehabilitering hade gjort. Efter en månad kunde jag springa. Det hade jag inte orkat på flera år.”

Hemma i Sverige igen flyttade Annica tillbaka till Karlstad med Mattias och de startade Breathing & Stuff. Senare samma år åkte hon tillbaka till USA för att genomföra den månadslånga tuffa och omvälvande grundutbildningen i Forrest Yoga.

“Att jag tog mig ur utmattningen och klarade att bli Forrestyogalärare betyder allt. Det finns inget jag är stoltare över.”